Belföld

Nem lehetnek Vida Ildikós dolgozatkérdések a BME-n

Az államtitkárnak nem tetszettek a műegyetemisták mémoldalán nyilvánosságra került példák.

A BMEME viccoldalon nemrég olyan dolgozatfeladatot posztoltak, melynek szövege szerint „a NAV egy papírfecnin szerzett értesülés nyomán szeretne felderíteni bizonyos ÁFA-csalásokat”, ehhez kell egy gráfot felrajzolni. A gépészmérnöki karon pedig olyan feladatot adtak, ami szerint Vida Ildikó és Csillag Dezsőné repülőgépből dobál ki iratokat és azt kellett kiszámolni, hogy a titkosszolgálat hol találja meg azokat.

 
Fotó: bmeme.hu 

Az Index értesülése szerint az egyetem Számítástechnikai és Információelméleti Tanszékén körlevelet küldtek szét, ami szerint Palkovics László felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt, hogy ne legyenek az egyetemen aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos zh-példák.

A felsőoktatási államtitkárság a portállal azt közölte, hogy Palkovics nem akart beavatkozni az egyetem belügyeibe, csak egy magánbeszélgetésen érdeklődött a dékántól, hogy mi a véleménye ezekről a példákról és azért került szóba az ügy, mert korábban az egyik vizsgafeladat miatt belső vizsgálat is indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik