Belföld

Vida Ildikó is kikérte magának, hogy az egyetemen rajta viccelődjenek

Míg korábban csak arról lehetett tudni, hogy államtitkár kifogásolta a műegyetem vicces NAV-os feladatait, most kiderült, hogy maga Vida Ildikó és Csillag Dezsőné is felszólították rektort – írja a index.

Palkovics László államtitkár figyelmeztetése után a NAV elnökének és elnökhelyettesének megbízásából ügyvédi felszólítást is kapott a Műegyetem rektora – derül ki az Index cikkéből.

Beazonosítható monogramok

A rektor ezt a levelet küldte körbe az egyetemen: A mai postával levelet kaptam Dr. Trinn Gábor ügyvéd Úrtól azzal a kéréssel, hogy mellőzzük olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek “megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse.

Majd a rektor kéri a dékánokat és a tanszékvezetőket, hogy a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét az oktatók még humoros formában se sértsék meg.

A mai postával levelet kaptam Dr. Trinn Gábor ügyvéd Úrtól azzal a kéréssel, hogy mellőzzük olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek “megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse.

Az ügyvéd a NAV elnöke, Vida Ildikó, és Csillag Dezsőné elnökhelyettes megbízásából küldte el a felszólítást a rektornak. Ezért aztán arra kéri a tanárokat, hogy a tárgyaink oktatása és számomkérése során a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét oktatóink még humoros formában se sértsék meg.

Az államtitkár nem akart beavatkozni

Korábban az egyetem Számítástechnikai és Információelméleti Tanszékén körlevelet küldtek szét, ami szerint Palkovics László felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt, hogy ne legyenek az egyetemen aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos zh-példák.

A felsőoktatási államtitkárság az Indexszel akkor azt közölte, hogy Palkovics nem akart beavatkozni az egyetem belügyeibe, csak egy magánbeszélgetésen érdeklődött a dékántól, hogy mi a véleménye ezekről a példákról és azért került szóba az ügy, mert korábban az egyik vizsgafeladat miatt belső vizsgálat is indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik