Light

Az igazgató csontvázán tanulnak biológiát egy román iskolában

Alexandru Grigore Popescu mindig is szeretett volna egy csontvázat szerezni az iskolájának. Végül úgy döntött, hogy a sajátját ajánlja fel.

Természetesen csak a halála után. Popescu ötven évig tanított egy délkelet-romániai általános iskolában, igazgatóként sokat küzdött azért, hogy a biológiaórákhoz szemléltető eszköznek beszerezhessen egy csontvázat. Ez soha nem jött össze, így aztán végrendeletében saját csontjait ajánlotta fel: úgy rendelkezett, hogy halála után szakemberek tisztítsák meg és rakják össze csontjait és állítsák ki az iskola biológiatermében.

Popescu az 1960-as években halt meg, végakaratát teljesítették és csontjai azóta is az iskolában vannak – szemléltető eszközként, ahogy a néhai igazgató szerette volna. Nemrég azonban egészségügyi vizsgálatot tartottak az iskolában, a csontokat pedig elszállították, hogy megvizsgálják, valóban higiénikusak-e. A vizsgálat azonban mindent rendben talált, Popescu csontváza egy üvegszekrényben visszakerült az iskolába.

Nem tudni, hogy a csontváznak köszönhető-e, de tanárok és diákok is arról számoltak be a Daily Mailnek, hogy sokkal jobban értik az iskolába járók a biológiát és átlagon felüli arányban tanulnak tovább természettudományi és orvosi vonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik