Light

24 órás versmaratonra készül az ifjú színésznő

Botos Nikoletta nem mindennapi dologgal bizonyítaná irodalom melletti elkötelezettségét. A színészpalánta egy álló napig tartó szavalással tisztelegne a költészet előtt. 

Az ifjú színésznő, Botos Nikoletta a Hír24-nek mesélt kicsit magáról, és arról, miért is vállalkozna egy versmaraton megszervezésére.

“Határon túli magyarként mindig is vonzott a magyar nyelv szeretete. Már kiskorom óta részt vettem versmondó versenyeken, s a szüleimnek hála számos magyar színi előadást láthattam. Ennek hatására alakult ki bennem a színészet iránti vágy. Vágyaim követvén az érettségi után jelentkeztem a Gór Nagy Mária Színitanodába. Egy kis szerencsével és a Németh Kristóftól kapott felkészítéssel felvételt is nyertem. Igazság szerint nem sok ismerősöm hitt abban, hogy sikerülhet. Ezért azt a fogadalmat tettem, ha sikerrel járok, önerőből megszervezek egy Zelk Zoltán versmaratont, melyre a költő születésének 108. évfordulóján, december 18-án kerül majd sor” – mesélte Nikoletta, aki reméli, kezdeményezése további lelkes követőkre talál majd.

Fotó: munkatársunktól 

“A fogadalmam megtartásán s a költő előtti tisztelgésen kívül célom továbbá minél több felvidéki és anyaországi fiatal bevonása az eseménybe. A 24 órás versmaraton megvalósításában segítségemre lesz osztályfőnököm, Bozsó Péter színművész. Reményeim szerint az esemény példaértékű lesz sok magában kételkedő fiatal számára, hisz ha nekem sikerült, másnak is sikerülhet. Hiszem, hogy kellő akarattal, munkával és türelemmel sikeressé válhatok és együtt dolgozhatok majd az általam oly nagyra becsült művészekkel. Kedvenc darabom a Nyomorultak, s egy álmom válna valóra, ha egyszer játszhatnék benne.”

Ezt olvasta már? A TV2 stúdiójában drukkolt nővérének Tóth Gabi. 


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik