Belföld

Szóljon a vers!

A Költészet Napja közeledtével egyre több helyen rendeznek versmondó versenyeket. Olyan hely is akad, ahol maratoni versmondásra buzdítanak.

Versmaratont hirdet a Költészet Napja tiszteletére az A Szabadművelődés Háza. A Szóljon a vers! című, április 11-én, szerdán 10 és 17 óra között zajló kezdeményezésre bárki jelentkezhet április 10-ig.

A Versmaraton célja, hogy adott idő alatt minél több vers elhangozzon. Az A Szabadművelődés Háza pódiuma minden versbarátnak lehetőséget biztosít, az óvodásoktól a szépkorúakig bárki jelezheti részvételi szándékát április 10-én, kedden éjfélig az A Szabadművelődés Háza munkatársánál, Sándorfi Hertánál a sherta@aszmh.hu emailcímen. Magyar és külföldi költők műveivel egyaránt lehet szerepelni, a költeményeket szavalhatják vagy fel is olvashatják a résztvevők. Egy jelentkező akár többször is felléphet a Versmaraton hétórás időtartama alatt. Az A Szabadművelődés Háza szeretettel fogadja a közönség soriba azokat, akik szerepelni nem kívánnak ugyan, de szívesen hallgatják a szebbnél szebb irodalmi alkotásokat.

Hasonló programok lesznek a városban, de az egyik központi rendezvény a III. Fehérvári Versünnep lesz, melynek döntőjét a Szent István Művelődési Házban rendezik meg. Ez utóbbi program fővédnökei Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester.

Ajánlott videó