Light

A legtöbben egy hajléktalantól is ellopnánk a cipőit

Feltéve, hogy márkás, limitált kiadású lábbelikről van szó, az erkölcsi dilemmát a legtöbb esetben elnyomja a kapzsiság.

Számtalan rejtetett kamerás szociálpszichológiai kísérletet rögzítenek nap mint nap, s többé-kevésbé ezek ugyanazzal az eredménnyel zárulnak: beigazolódnak a pesszimista hipotézisek. A kísérletek nagy része persze nem alkalmatlan arra, hogy érvényes következtetéseket vonjunk le belőlük: nem professzionális szakemberek tervezik, és kivitelezik őket, de azért tanulságosak. Ha mást nem, annyit mindenesetre megtanulhatunk belőlük, hogy ne dőljünk be könnyedén, ma már minden szituációban gyanakodhatunk kandi kamerákra.

Az alábbi videó főszereplői is elgondolkodhattak volna egy pillanatra, hogy vajon, mit keres egy pár, ötezer dolláros Kanye West Yeezy cipő, egy parkban alvó hajléktalan mellett. Persze, arra várt, hogy a járókelők elemeljék, hogy aztán fel lehessen nekik tenni kellemetlen kérdéseket. Az eredmény nem meglepő: a legtöbben hosszabb-rövidebb ideig tartó tépelődés után simán lenyúlták a cipőt, bár volt olyan járókelő is, aki megpróbálta megakadályozni a bűncselekményt. Íme a végeredmény:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik