Light

Kalapácsokkal verette szét saját Maseratiját

A százmilliós szuperautó kínai tulajdonosa nem volt megelégedve a helyi Maserati szalon szolgáltatásával.

A Kínában 2,6 millió jüanért (96 millió forint) árult Maserati Quattroporte tulajdonosa – egy csak Vang néven azonosított férfi – a Kína keleti partvidékén található Csingtao városában rendezte meg a jelenetet, okosan egy nemzetközi autószalon idejére, a kiállításnak otthont adó központ elé, ezzel biztosítva a minél nagyobb nyilvánosságot. Az akció előtt még újságírókat is felhívott, és Weibo nevű kínai közösségi oldalon is jó előre bereklámozta, hogy mire készül.

A Car News China információi szerint a férfinek a helyi Maserati dílerrel és szervizzel volt vitája, a 2011-ben vásárolt autó javításai miatt. A férfi autójába egy javítás alatt ugyanis nem új, hanem használt alkatrészeket szereltek be, és azért a férfi szerint túl nagy pénzt kértek el. A kínai Maserati-tulajdonos hiába reklamált, nem ért el semmit, így úgy döntött, hogy ezzel a módszerrel hívja fel a figyelmet a fogyasztói jogainak megsértésére.

Az esettel kapcsolatban a Car News China megjegyzi, hogy bár az autó ablakai mind betörtek, és a karosszéria is rendesen megrongálódott a kalapácsütésektől, más baja nem esett az autónak, ami arra utal, a tulaj nem akarta teljesen tönkretenni az autót. Ha azt akarta volna, akkor ugyebár fel is gyújthatta volna.

Egyébként egy Maserati Quattroportét Magyarországon 53 millió forintért árulnak, azaz a kínaiak majdnem kétszeres árion tudják csak megvenni a szuperautót. Ennek az a magyarázata, hogy a luxuscikkek európai és amerikai gyártói rendszeresen jóval drágábban kínálják a kínai gazdagoknak termékeiket, és nem a vámok miatt, hanem azért, mert még így is megveszik azokat. Az árkülönbségek azonban várhatóan meg fognak szűnni, ahogy a kíniak egyre többet utaznak, és látják, mennyivel többet kell fizetniük odahaza, mint külföldön, ugyanazért a termékért. .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik