Light

Fantasztikus Nike csuka

A Vissza a jövőbe második részében látható cípőt készítették el korlátozott példányszámban, egy nemes ügy érdekében.

A sci-fi trilógia nevezett epizódja 2015-ben játszódik és az abban szereplő lábbeli a film önálló mítosza mellett akkora kultuszt teremtett, hogy különböző színvonalú netes rajongói videók és “komoly” projektek is témájuknak választották.

Sajnos a főhőst, Marty McFly-t alakító, idén ötvenéves hollywoodi sztárnál, Michael J. Foxnál két évtizede Parkinson-kórt diagnosztizáltak. A népszerű sportmárka a kanadai származású színész nevét viselő és ugyanabban a betegségben szenvedők segítésére létrehozott alapítványt támogatandó, szeptemberben piacra dobott ezerötszáz darab Nike MAG-et.

Valóra vált hát minden gyűjtő álma, akár a tudományos fantasztikum, akár a menő dorkók megszállottja. Bár az önmagát beállító cipőfűző fejlesztése csak a mozgókép eredeti dátumára, három év múlva készül el, a szeptemberben rendezett, tíznapos eBay-aukción a naponta megvásárolható százötven-százötven csodacipellő esetenként tizenkét-tizenötezer dollárért talált gazdára.

A terméket beharangozó és a fűzők hiányára rájátszó rövidfilmben láthatjuk Kevin Durant kosárlabdasztárt, a cipő tervezőjét, Tinker Hatfieldet, Bill Hader és Donald Fullilove színészeket (utóbbi az eredetei filmek polgármestere-kifutófiúja a különböző idősíkokban, Goldie Wilson), illetve persze Christopher Lloydot a flúgos dokiként, aki legutóbb egy argentin reklámban szerepelt.

Az akciót megtámogató víruskampány mellett maga Michael J. Fox is a kamerák elé állt, hogy népszerűsítse a licitálást, illetve a Nike MAG YouTube-csatornáján megtekinthető például a David Letterman műsorában megejtett jelenése szintén, de hallhatunk a három részt számláló kultmozi jövőbeli dzsekijéről és sok más érdekességről is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik