Tech

Licitálni lehet a “Vissza a jövőbe” cipőjére

Marty McFly kedvenc Nike-jával kapcsolatban van egy csomó jó és egy, de annál nagyobb rossz hírünk.

Bármikor is láttad először a Vissza a jövőbe II. című filmet, teljesen biztos, hogy ha a repülő és időutazó kocsikat túlzásnak is érezted, 2015-től lebegő gördeszkákat és saját magukat bekötő cipőket reméltél. Nos, még van szűk négy év, hogy a filmben megismert jövőkép megvalósuljon, a Nike azonban a film egyik próféciáját megvalósította.

Az első és legnagyobb jó hír, hogy a cipő tehát létezik. A Nike 2011 MAG ráadásul mindaz, amit a 80-as években megálmodtak: külső LED-világítása 4 órán keresztül szórakoztatja a lábad és bármikor újratölthető, külsőre pedig pontos mása a filmben bemutatottnak. Egyetlen – de szerintünk elhanyagolható – hiányossága, hogy a cipő nem köti be saját magát, de erről a viselőjén kívül nyilván senkinek nem kell tudnia.

A Nike a következő 10 napban naponta 150 pár cipőt bocsát árverésre a nikemag.eBay.com oldalon, és most jön a fekete leves: bár az árak az egekbe fognak szökni és minden bevétel Michael J. Fox (vagyis a Marty McFly-t játszó színész) alapítványához vándorol, amely a Parkinson-kór gyógymódján dolgozik – ugyanis a színész is ebben a betegségben szenved -, licitálni kizárólag az Egyesült Államokból lehet.

Fájdalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik