Light

Gyermekkorunk legjobb csajai

Ahogyan sohasem mertél álmodozni róluk.

Woody Allen óta tudjuk, hogy nem szégyen bevallani, ha valaki “különleges” kapcsolatot ápol gyermekkora legkedvesebb mesehősnőjével. Talán ez indíthatta Jeffrey Scott Campbell amerikai képregényrajzolót arra, hogy megálmodja a népszerű Disney-hercegnőket felnőtteknek szóló változatban is. Ezeken a rajzokon beteljesítette minden kisfiú egykori fantáziáit, amikor az ismert figurákat enyhén szólva is ledér kinézettel ábrázolta.

Az interneten ennél sokkal húzósabb képek is keringenek a rajzfilmes sztárokról (lásd például Henry PQ fotóit), de a 18+-os tartalom mellőzésével elégedjünk meg egy másik, furább sorozat bemutatásával a sötétebb hangulat iránt rajongók ízlésének kedvezve.

Egy másik amerikai művész, szintén Jeffrey, bizonyos Thomas vezetéknevű illusztrátor megmutatja nekünk itt látható művein, milyen az, ha ugyanezeket a csajokat kőkeményen, már-már rémálomba illően képzeljük el. Kedvenc New York-i neurotikus filmrendezőnk biztosan ezt is megértené, hiszen az örök érvényű Annie Hall itt látható filmkockáin éppen azt magyarázza: furcsa módon kissrácként ő nem Hőfehérkéhez, hanem a gonosz mostohához vonzódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik