Szórakozás

Épül az első kínai Disneyland

Több mint tíz évig tartó tárgyalások után pénteken megkezdték az első kínai Disneyland építését Sanghaj városában.

Az építkezés megkezdése “jelentős mérföldkő” a Disney történetében – jelentette ki Bob Iger, az amerikai Walt Disney Co. ügyvezető igazgatója a Sanghajban tartott ünnepélyes megnyitón. A ceremónián részt vett a kínai kommunista párt sanghaji főtitkára és több magasrangú kínai tisztségviselő, valamint a hagyományos kínai ruhába öltöztetett Mickey egér is.

A sanghaji Disneyland Iger közlése szerint egyesíteni fogja Disney karaktereit és történetmesélését Kína egyediségével és szépségével. Az amerikai szórakoztatóipari cég közleménye szerint a vidámparkban olyan új látványosságok is lesznek, amelyeket külön a kínaiak igényei és elvárásai szerint alakítottak ki.

A Disney több mint egy évtizedig tárgyalt a kínai kormánnyal a sanghaji vidámpark felépítéséről, amelyik az első lesz Kína szárazföldi területein. A Kínához tartozó Hongkongban már van egy Disneyland.

A sanghaji vidámpark felépítése 24,4 milliárd jüanba kerül. A park várhatóan öt év múlva nyitja meg kapuit. Az első évben 7,3 millió látogatóra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik