Kultúra

A Fleetwood Mac énekesnője szerint az abortusza nélkül ma már nem létezne a zenekar

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP
Stevie Nicks szerencsésnek érezte magát, hogy volt választási lehetősége.

Stevie Nicks, a Fleetwood Mac egykori énekesnője úgy véli, megszűnt volna a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb country-rockzenekara, ha a gyermekvállalás miatt ki kell lépnie belőle. Az énekesnőt azzal kapcsolatban kérdezték erről, hogy szeptemberben kiadta a The Lighthouse című, új dalát, amelyet a 2022-es Roe v. Wade ügy ihletett, amely alkotmányellenesnek minősítette az abortuszhoz való jogot az Egyesült Államokban.

Nicks hosszú ideje nyíltan beszél az abortuszáról, igaz, a Rolling Stone-interjújában azt is elárulta, hogy nem az ő döntése volt, egykori barátja mondta el a sajtónak. Az énekesnő és Don Henley, az Eagles egyik alapítója a hetvenes évek végén alkottak egy párt, Nicks pedig teherbe esett, annak ellenére, hogy használt fogamzásgátló spirált. Nehéz döntést kellett meghoznia, arra jutott azonban, hogy az akkori munkatempója mellett nem tudna gyereket nevelni.

Mi az ördögöt csináljak? Nem lehet gyerekem. Ha valami egészen biztos, az az, hogy nem vagyok az a típusú nő, aki csak úgy lepasszolja a dajkának a gyerekét. Cipeltem volna magammal a világ körüli turnén, ezt pedig nem tehettem meg vele. És nem lett volna elég kilenc hónap szünet, évek kellettek volna, ez pedig egészen biztosan a zenekar végét jelentette volna. Így végül az abortusz mellett döntöttem. Ha az emberek dühösek is voltak rám miatta, nem érdekel, mert ez az én életem és ez a karriertervem negyedikes korom óta

– magyarázta a lapnak Nicks.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik