Kultúra

Alec Baldwin egy Kamala Harris-paródiában tért vissza az SNL-be

Luke Hales / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Luke Hales / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A színész a Fox News műsorvezetőjét alakítja.

Alec Baldwin először tűnt fel a Saturday Night Live-ban azt követően, hogy egy kellékfegyverrel véletlenül agyonlőtte a Rust című film forgatásán Halyna Hutchins operatőrt.

A szkeccsben Bret Baiert, a Fox News műsorvezetőjét alakítja, aki Kamala Harrisszel (Maya Rudolph) beszélget.

A színész karrierje a 2021 októberében történt halálos baleset óta érezhetően parkolópályára került, nem a szerepeivel, hanem a bírósági tárgyalásokkal került a hírekbe. 2024 júliusában, elfogultságra hivatkozva, a bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, és megszüntette a büntetőeljárást. A film fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed másfél év börtönt kapott. A filmet három évvel a baleset után idén novemberben mutatják be. Baldwin azóta fokozatosan tér vissza a reflektorfénybe: a balesetet követően hosszú interjúban vallott traumáiról, két éve Budapesten forgatott, nemrég pedig bejelentették, hogy valóságshow készül családja életéről.

Baldwinnak komoly SNL-es múltja van, ő tartja a rekordot a műsorvezetés terén – tizenhétszer indított vele a show –, 2017-ben pedig Emmy-díjat nyert azért, ahogyan kiparodizálta Donald Trumpot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik