Kultúra

Másfél év börtönt kapott a Rust fegyvermestere

POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
A bíróság a maximális kiszabható büntetést állapította meg.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél év börtönre ítélték hétfőn a Rust című western fegyverekért felelős kelléktárosát. Az Alec Baldwin főszereplésével készült film forgatásán Hannah Gutierrez-Reed felelt a fegyverek biztonságos kezeléséért és ő töltötte meg azt a fegyvert, amely a színész kezében elsült 2021 októberében egy próba során, halálosan megsebesítve az operatőr Halyna Hutchinst, valamint megsebesítve a rendezőt, Joel Souzát.

Az illetékes bíróság az ügyben a kiszabható maximális büntetési tételt állapította meg az ügyészség indítványára, míg a védelem felfüggesztett börtönt próbált elérni. Baldwin ellen, akit szintén gondatlan emberöléssel vádolnak, júliusban fogják tartani a pert. A 66 éves hollywoodi sztár és a 27 éves Gutierrez-Reed is tagadta bűnösségét.

Az ügyész a márciusi tárgyaláson orosz ruletthez hasonlította a forgatást, ahová Gutierrez-Reed ugyan nem szándékosan vitte az éles töltényeket, azonban azt állapították meg, hogy nem egyszer hibázott, biztonsági mulasztások egész sora vezetett a balesethez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik