Kultúra

Al Pacino hetvenévesen annyira leégett, hogy kénytelen volt minden útjába akadó szerepet elvállalni

Robyn BECK / AFP
Robyn BECK / AFP

Al Pacino nemrég megjelent, Sonny Boy című memoárjában arról ír, hogy drasztikus karrierbeli változtatásokra kényszerült, miután egy korrupt könyvelő miatt elvesztette minden vagyonát – írja a Variety.

A színészt először 2011-ben figyelmeztették rá, hogy a rengeteg híres ügyféllel dolgozó könyvelő nem teljesen megbízható. Mikor aztán Pacino egy alkalommal egész családját és különböző vendégeket elvitt egy hosszas, európai útra, ahol, például, egy egész emeletet kibérelt a londoni Dorchester hotelben, majd hazatérve azt látta, hogy pénzügyei egy cseppet sem változtak meg, gyanakodni kezdett.

Le voltam égve. Egyik nap még volt 50 millió dollárom, aztán hirtelen nem volt semmim

– emlékszik vissza Pacino a pillanatra, amikor végre utánanézett pénzügyeinek. A színész ekkor a hetvenes éveiben járt. „Nem voltam már fiatal, tudtam, hogy nem fogok annyi pénzt keresni a színészkedésből, mint korábban a filmekben. A nagy fizetések, amelyekhez hozzászoktam, már nem jöttek. Egyre nehezebben találtam magamnak szerepeket.” Korábban csak akkor vállalt filmeket, ha tetszett a szerep és úgy érezte, tud valami izgalmasat nyújtani benne. Az Ocean’s 13-t és a 88 percet is ebben a szellemben vállalta, még ha az utóbbi a színész szerint „katasztrófának” bizonyult is.

Innentől azonban kénytelen volt minden elvet sutba vágni és elfogadni bármilyen olyan szerepet, amely nagyobb összeggel kecsegtetett. Így jött, például, a Jack és Jill.

Adam Sandler filmje volt az első, amit a leéégés után csinált. „Hogy őszinte legyek, azért csináltam, mert nem volt más. Adam Sandler akart engem, és sokat fizettek érte. Szóval elmentem és megcsináltam, és ez segített. Szeretem Adamet, csodálatos volt vele dolgozni, és kedves barátom lett. Ráadásul történetesen nagyszerű színész és pokolian jó pasi” – emlékezett vissza Pacino, aki ekkoriban egyik házát is eladta, sőt a korábban ingyenesen tartott egyetemi előadásokért is kénytelen volt pénzt kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik