Kultúra

Több mint egymilliót fizettek József Attila aláírásáért

Antikvárium.hu
Antikvárium.hu

Több mint egymillióért kelt el József Attila egyik kötete és egymilliót ért egy Gárdonyi-regény is – derül ki az Antikvárium.hu közleményéből. A weboldal dedikált könyvritkaságokat árusító árverése október 13-án, vasárnap zárult le.

József Attila második verseskötete, a Nem én kiáltok 1924 elején jelent meg. Ennek egyik aláírt példánya kelt el a legmagasabb áron az aukción: a 31. licitáló 1 millió 30 ezer forintot ígért érte. Nem sokkal maradt le mögötte Gárdonyi Géza 1903-ban megjelent Az a hatalmas harmadik című regénye, amelyért kereken 1 milliót kínáltak.

Radnóti Miklós Újhold című, Buday György fametszeteivel illusztrált kötete 1935-ben jelent meg, amit a szakirodalom fordulópontként kezel: költői pályáján Radnóti ezzel a kötettel lépett új fejlődési szakaszba. A számozott verseskönyvből, amelyet a költő és az illusztrátor is aláírt, ez volt a 23. számú és most 650 ezer forintért kelt el.

Szerb Antal A Pendragon-legenda című 1934-es regényéért 556 ezer forintot fizetett valaki, egy J. K. Rowling dedikálásával ellátott Harry Potter és a Titkok Kamrája pedig 550 ezer forintot ért egy licitálónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik