Kultúra

Újabb nő állítja, hogy Diddy bedrogozta, lekötözte és megerőszakolta, közben egyre népszerűbbek a rapper dalai

Angela WEISS / AFP
Angela WEISS / AFP

Újabb nő vádolta meg a nemrég letartóztatott, „Diddy” néven is ismert Sean Combs rappert, akinek a gyülekező perek és botrányok ellenére egyre népszerűbb a zenéje.

Thalia Graves azt állítja, hogy Combs és biztonsági főnöke, Joseph Sherman 2001-ben bedrogozta, megkötözte és megerőszakolta őt, az esetet pedig le is filmezték. Az akkor 25 éves Graves a vádirat szerint Diddy egyik munkatársával randizgatott, amikor a rapper meghívta egy stúdióba és leitatta. A nő szerint valamilyen drog volt az italában, rövid időre az eszméletét is elvesztette. Arra ébredt, hogy meg van kötözve, a két férfi pedig ezt követően megerőszakolta. Ezt filmre is vették, a videót pedig terjesztették is, később pedig megfenyegették Gravest, hogy tönkreteszik, ha beszélni mer az esetről.

Az 54 éves Combst szeptember 17-én tartóztatták le egy New York-i szállodában, és azzal vádolják, hogy legalább 2008 óta bűnszervezetet működtetett, amely az ügyészek szerint drogokra és erőszakra támaszkodva kényszerítette a nőket, hogy „szexuális vágyait teljesítsék”. A tizennégy oldalas vádirat zsarolással és erőszakos szexkereskedelemmel vádolja. Ha mindhárom vádpontban elítélik, a rapper és lemezproducer tizenöt évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

A Guardian közben arról ír, hogy Diddy zenéi egyre népszerűbbek a zenei oldalakon, 18,3 százalékkal többen streamelték őt a szeptember 17-i letartóztatása óta, mint az azt megelőző héten. George Howard, a Berklee College of Music professzora azt mondja, nem meglepő ez a növekedés, szerinte az emberek a zenéin keresztül próbálják megérteni, hogyan gondolkodik a zenész, miért követhette el a szörnyű bűntetteket, amelyekkel vádolják.

Olyan ez, mint amikor egy autóbaleset mellett autózunk el. Az ember meg akarja nézni

– fogalmazott.

A vádak hatására bekövetkező streaming-forgalomnövekedés egyébként nem is példa nélküli: miután egy R Kelly-ről szóló dokumentumfilm szexuális visszaéléssel vádolta az R&B-énekest, a számait majdnem dupla annyian töltötték le.

Kapcsolódó
30 évet kapott szexuális bűntettekért R. Kelly
Az amerikai énekesnek hátborzongató rendszere volt behálózott rajongói kihasználására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik