Kultúra

Szeptemberben érkezik a Jeffrey Dahmerrel indított sorozat folytatása

A Szörnyeteg-antológiasorozat újabb évadában egy szülőgyilkos testvérpár kerül fókuszba.

Premierdátumot és előzetest kapott a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori, a Jeffrey Dahmer történetével elrajtolt antológiasorozat folytatása. A saját szüleiket meggyilkoló testvérpár története szeptember 19-én érkezik a streamingszolgáltató kínálatába.

Bár a többek közt az American Horror Storyval nagyot gurító Ryan Murphy eredetileg is egy olyan antológiasorozatban gondolkodott, ahol valódi gyilkosok ténykedéseit mutatja be évadról évadra, a 2022-ben bemutatott Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori nem várt óriási sikere garantálta a zöld utat a Szörnyeteg-sorozat számára.

A szeptemberben érkező második évad Lyle és Erik Menendez történetét mutatja be, akik 1989. augusztus 20-án meggyilkolták az őket korábban több mint egy évtizeden át molesztáló szüleiket. A testvérpár évekig megúszta a felelősségre vonást, végül mindkettejüket életfogytiglanra ítélték. A sorozatban igazi nagyágyúk is felbukkannak: a szülők szerepében az Oscar-díjas Javier Bardem és Chloë Sevigny tűnik fel.

A Dahmer-sorozat körüli őrület egészen érdekes jelenséget szült: TikTokon nagy népszerűségnek örvendett a sorozatgyilkos alakja, rengeteg tartalomban tűnt fel, ami miatt érthetően sokan felháborodtak. Többek közt Dahmer áldozatainak hozzátartozói is: az egyikük édesanyja például azt is nehezményezte, hogy a sorozatgyilkos alakító Evan Peters alakításáért Golden Globe-ot kapott.

Kapcsolódó
Jeffrey Dahmer: Embereket oldott fel savban, ehhez képest a rendőrök kísérték vissza hozzá az egyik áldozatát
Jeffrey Dahmer története nem csak amiatt rettenetes, mert szeretői fejét a hűtőben tartotta – néha evett is belőlük –, hanem mert a rendőrségnek ez a sokadik figyelmeztetés után sem tűnt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik