Kultúra

Jeffrey Dahmer áldozatának anyja szerint gyalázatos, hogy a sorozatgyilkos megformálója Golden Globe-ot kapott

FREDERIC J. BROWN / AFP
FREDERIC J. BROWN / AFP
Tony Hughes anyja szerint a gyilkosok eljátszásáért ne járjon siker és elismerés.

Megrökönyödött Evan Peters Golden Globe győzelmén Jeffrey Dahmer egyik áldozatának édesanyja, aki szerint nagyon rossz döntés volt odaítélni a sorozatgyilkost alakító színésznek az elismerést – írja a TMZ.

Shirley Hughes, a Netflix nagy sikerű Jeffrey Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatában is feltűnő áldozat, Tony Hughes édesanyja kifogásolta a döntést. Úgy véli, már az önmagában káros, hogy újabb filmek és sorozatok készülnek a sorozatgyilkosok ténykedéseiről, amely egyrészt glorifikálja őket, másrészt az áldozatok családjai újra és újra átélik a traumát, ha a tartalomgyártók nem hagyják nyugodni ezeket a témákat.

Sok beteg ember van a világon. Az, hogy színészek győzni tudnak azért, mert gyilkosokat játszanak épp arra ösztönzik ezeket a beteg embereket, hogy hírnevet vágyjanak

– érvelt az édesanya.

Hughes emellett azt is kifogásolta, hogy Peters köszönőbeszédében meg sem említette az áldozatok családjait, ahogy szerinte arról is beszélnie kellett volna, miért káros újabb és újabb sorozatokban feldolgozni a sorozatgyilkosok történeteit.

Fia, a halálakor 31 éves Tony Hughes egy egész epizódot is ihletett a sorozatban, ő volt az a siket fiú, akivel Dahmernek kapcsolata volt, mielőtt megölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik