Kultúra

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta Fásy Ádám

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Kulturális és Innovációs Minisztérium arról adott hírt, hogy Hankó Balázs miniszter, Zsigó Róbert miniszterhelyettes és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár augusztus 20-a alkalmából Magyar Érdemrend parancsnoki keresztet, Magyar Érdemrend tisztikeresztet, Magyar Érdemrend lovagkeresztet, Népművészet Mestere díjat adott át a Pesti Vigadóban.

A díjazottak között a legismertebb név Fásy Ádámé (képünkön két éve a Békemeneten), aki magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át. A Fásy Mulató – Zeneexpressz műsorvezetőjeként ismertté vált Fásyt úgy említették a díjazottak között, mint kulturális szervező, műsorvezető, a Munkácsy Alapítvány elnöke.

Rajta kívül ugyanebben az elismerésben részesült többek között Hunyadkürti István színész és Fenyvesi Ottó költő is. A kormányközeli kitüntettek közül kiemelkedik Barna Zsolt, az MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozatát kapta meg, illetve Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke is.

Hankó Balázs a díjak átadásakor többek között állhatatos értékőrzésről és bátor értékteremtésől beszélt a díjátadás kapcsán az MTI szerint:

Egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat.

Mint hozzátette, ezt kellett a magyar történelem során számos esetben és napjainkban is megvédeni az önkénytől, most pedig „az önkény olyan új formájától, amikor a semmibe vezető abnormalitást akarják mércévé tenni, amikor a keresztény hitből, kultúrából űznek egyesek tréfát”. Felelősségünk nem lehet más, mint hivatásainkban, a tudományban, a kultúrában, családjainkban keresni, élni és megélni az igazat, a jót, az értéket, a kiválót, a tudást – figyelmeztetett, köszönetet mondva a díjazottaknak, amiért ezt a küldetést teljesítik.

A díjazottak teljes listája itt tekinthető meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik