Kultúra

Mégsem indul el augusztus végén az ATV vitaműsora

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Schiffer Andráséknak az utolsó pillanatban szóltak, hogy mégsem indul a tervezett időpontban az ÖT.

Nem indul el augusztus végén az ATV vitaműsora, a csatorna szerint csak halasztásról van szó, az egyik résztvevő szerint viszont végleg törölték az ÖT című új műsort. Az ÖTben Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Ceglédi Zoltán politikai elemző, Hont András újságíró és Vogyerák Anikó műsorvezető beszélgetett volna a hét legfontosabb eseményeiről, az első rész augusztus 26-án este 21.55-kor indult volna. A Media1 szúrta ki, hogy a műsor bárminemű indoklás nélkül tűnt el a csatorna honlapján látható kínálatból.

A portál értesülései szerint minderről a stábtagok sem sejtettek semmit, az induló értekezletre készültek, amikor váratlanul kiderült számukra, hogy egyelőre áll a projekt. A Media1 megkereste a csatornát, ahol azt a választ kapták, hogy a hatékonyabb működés értelmében két belső testületet is létrehoztak: az üzleti kérdésekben döntő Stratégiai Tanácsot és a műsorpolitikával foglalkozó Műsortanácsot. A döntés az utóbbié, ennek értelmében szakmai és pénzügyi szempontok alapján a véleményműsorokat egyelőre halasztják.

Mivel az őszi struktúra legfontosabb váltása a Géniusz és A nagy Dilemma indulásával lesz, úgy döntöttünk, hogy szeptemberben még nem szeretnénk minden nyári pihenőre vonult műsorunkat elindítani. Ez lehetőséget biztosít az ATV Csoportnak mint magánintézménynek, hogy újragondolja, hogy indokolt-e véleményműsorok megújítása. Ezt a munkát végzi el a Műsortanács. Ez a döntés a televíziós műsorstruktúra csak kis részét, a késő esti sávot érinti, ahol szeptemberben ideiglenesen több Fórum című műsort sugárzunk. A véleményműsorokról hozott döntés csoportszintű, így a Spirit FM-re is érvényes

– írta a lapnak az ATV sajtóosztálya.

És míg a csatornánál halasztásról beszélnek, a műsor egyik résztvevője máshogy vélekedik: Schiffer egy Facebook-posztban írt arról, hogy „a műsornak vége, nem lesz, eltörölték,” azt pedig, hogy a demokratikus nyilvánosság lényegi elemének nevezett véleményütköztetés, és az, hogy a nyilvános térben erre lehetőség nyíljon, csupán illúziónak véli.

Az egyik csatorna (nevezzük ATV-nek) kizárólag azért hív be, hogy segítsek előállítani az 01g-szekta napi gyűlöletadagját 8-10 percben, a másik csatorna (nevezzük Hír Tv-nek) pedig kizárólag azért hív be, hogy a viktoriánus szekta napi gyűlöletadagját segítsek előállítani 8-10 percben. Ha az egyikbe anti-imperializmust, a másikba kormánykritikát csempésztem, a helyszínen ideges riporteri reakció fogadott és hónapokig nem hívtak. A végén pedig megkaptam azt az igazságtalan, ámde érthető kritikát, hogy mást mondok egyik+másik csatornán. Nem biztos, hogy nekem erre szükségem van. Valószínűleg meg kell barátkozzak azzal a gondolattal, hogy amit én gondolok a világról, az országról, arra egyre kevésbé nyílik tér az intézményesített nyilvánosságban. Ez van

– írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik