Kultúra

Szexista megjegyzés miatt küldték haza az Eurosport kommentátorát

Manan VATSYAYANA / AFP
Manan VATSYAYANA / AFP

Egy veterán sportkommentátort hazaküldtek az olimpiáról, miután szexista megjegyzést tett az aranyérmes ausztrál női úszókra. Miközben a 4×100 méteres gyorsúszó váltó éppen levonult a párizsi medence partjáról, Bob Ballard azt mondta, hogy „most végeznek éppen”, és hozzátette, hogy „tudod, milyenek a nők… együtt mászkálnak, sminkelgetnek”. Az erről készült videó gyorsan elterjedt, és az Eurosport műsorszolgáltató később közölte, hogy eltávolították a kommentátori posztról. Ballard még nem kommentálta nyilvánosan a megjegyzéseit.

Mollie O’Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris és Shayna Jack előtte az Egyesült Államokat és Kínát győzte le, és ezzel zsinórban a negyedik olimpián Ausztrália szerezte meg az aranyérmet ebben a számban. Éppen integettek a tömegnek és ünnepelték a sikert, amikor Ballard megjegyzése elhangzott.

Vasárnap az Eurosport közölte, hogy Ballard – aki korábban hosszú ideig a BBC riportere és műsorvezetője volt – már nem vesz részt a közvetítésekben:

Az Eurosport tegnap esti közvetítésében Bob Ballard kommentátor helytelen megjegyzést tett. Emiatt azonnali hatállyal eltávolítottuk a kommentátori beosztásunkból

– írták.

Ballard az 1980-as évek óta a globális sportközvetítések egyik oszlopos tagja volt, számos olimpiai játékról és világbajnokságról tudósított, írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik