Kultúra

Bűnösnek találták a férfit, aki egy közkedvelt brit műsorvezetőnő elrablását, megerőszakolását és meggyilkolását tervezte

Niklas HALLE'N / AFP
Niklas HALLE'N / AFP

Bűnösnek talált a bíróság egy biztonsági őrt, aki azt tervezte, hogy elrabolja, megerőszakolja és megöli Holly Willoughby televíziós műsorvezetőt. Gavin Plumb a This Morning egykori műsorvezetője ellen elkövetett, erősen szexualizált erőszakhoz szükséges eszköztárat állított össze, hogy beteljesítse „tökéletes fantáziáját”. A 37 éves férfit letartóztatták és vádat emeltek ellene, miután felfedte terveit az interneten egy beépített rendőrnek az Egyesült Államokban. Plumb tagadta a vádakat, de a chelmsfordi bíróság nyolcnapos tárgyalását követően bűnösnek találták.

Willoughby nyilatkozatában így fogalmazott:

Örökké hálás leszek a beépített rendőrnek, aki megértette a közvetlen fenyegetést, valamint a Metropolitan és Essex-i rendőrségnek a gyors reagálásért.

A vádlott, akit korábban már elítéltek emberrablási kísérletért, sírva fakadt a vádlottak padján, amikor közölték vele, hogy július 12-én fogják elítélni. Greg Wood felügyelő, az essexi rendőrség nyomozója a BBC-nek elmondta, hogy Plumb egy „megszállott magányos ember”, aki „minden szükséges dolgot összegyűjtött ahhoz, hogy Holly Willoughbynak komoly károkat okozzon. Ha az amerikai kollégánk nem lépett volna kapcsolatba velünk, nincs kétségem afelől, hogy Gavin Plumb elkövethetett volna néhány igazán szörnyű bűncselekményt” – mondta.

Essex Police Gavin Plumb

Alison Morgan ügyész szerint Plumb több mint tíz éve Willoughby megszállottja volt, és valós szándéka volt, hogy „elrabolja a műsorvezetőt az otthonából, elvigye egy olyan helyre, ahol többször megerőszakolja”, majd meggyilkolja. A tárgyaláson elhangzott, hogy Plumb négyszáz nagy teherbírású fém kábelkötegelőt, valamint kloroformot tartalmazó palackokat vásárolt, hogy eszméletlenné tegye Willoughbyt és férjét, miután betört a házukba.

A 43 éves Willoughby tizennégy év után fejezte be munkáját a This Morningban, miután a bűncselekményekre 2023 októberében fény derült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik