Kultúra

Jövőre újra Budapesten koncertezik a Pantera

Fotó: Pantera
Fotó: Pantera

A Pantera 2023-as dupla teltházas budapesti koncertje után visszatér a magyar rajongókhoz  – írják közleményükben.

Bejelentette 2025 eleji európai turnéját a legendás heavy metál banda, a Pantera: a turné 2025 január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban és Budapesten. Az eredeti tagokkal, Philip H. Anselmo énekessel és Rex Brown basszusgitárossal, valamint Zakk Wylde gitárossal és Charlie Benante dobossal együtt az újabb koncertek az eredeti alapító tagok, Vinnie Paul dobos és Dimebag Darrell gitáros élete és munkássága előtti tisztelgést folytatják.

A turné a Pantera korábban már bejelentett angol és írországi fellépései után indul a kontinensen, az idei brit Download Festival fellépésüket követi, amely három évtized után az első egyesült királyságbeli fellépése volt a bandának.

A Pantera a texasi Arlingtonból indult el az ismert felállással, hogy aztán a heavy metál történetének egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb zenekarává váljanak. Az együttes eddig 20 millió lemezt adott el világszerte, négy Grammy-jelölést kapott, valamint teltházas világkörüli arénaturnékon játszott.

A 2025-ös koncertre jegyek június 25-én, kedden 10 órától elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetők, a teljeskörű jegyértékesítés június 28-án, pénteken 10 órakor indul.

Mikor legutóbb, 2023 májusában nálunk léptek fel, Phil Anselmo énekest teljesen lenyűgözte egy utcazenész, aki A Keresztapa filmzenéjét adta elő a Duna-parton csengettyűkön.

Kapcsolódó
A Pantera énekesét teljesen lenyűgözte egy utcazenész Budapesten
Phil Anselmót hatalmába kerítette A Keresztapa filmzenéjének csengettyűkön előadott változata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik