Kultúra

Meghalt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében, péntek délután, 51 éves korában, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Fájdalmunkat szavakban kifejezni lehetetlen. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés. Kérjük a sajtó képviselőit, hogy a család és a társulat gyászát tartsák tiszteletben

– írja Facebookon közzétett közleményében az Operettszínház.

Vadász Zsolt 1972-ben született Ózdon. Már gyermekkora óta vonzotta a színház és a zene világa. Hivatása alapjait a Goór Nagy Mária Szinitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el. Első megmutatkozása az Operettvilág Együttes Cigánybáró című előadásában Ottokár szerepében volt.

Budapest, 2020. június 10.
Vadász Zsolt (b) és Ninh Duc Hoang Long énekel a Budapesti Operettszínház következõ évadáról tartott sajtótájékoztatón 2020. június 10-én. A színházban öt bemutató lesz a 2020/21-es évadban: a La Mancha lovagja, a Marica grófnõ, A mosoly országa, a Nine/Kilenc és a Mata Hari címû produkció.
MTI/Szigetváry Zsolt

1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol népszerű operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000–2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott. 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol operett- és musicalszerepeket egyaránt énekelt, leggyakrabban bonivánként találkozhatott vele a közönség. Első szerepe a Budapesti Operettszínházban Tassilo gróf volt a Kálmán Imre Marica grófnőjében. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

Feleségével, Lukács Anita operetténekes-színésznővel együtt is rendszeresen színpadra álltak. Szerepei között találjuk Edwint (Csárdáskirálynő), Tassilo grófot (Marica grófnő), Mr. X-et (Cirkuszherecegnő), Szu Csong herceget (A mosoly országa), Jonelt (Cigányszerelem), Rosillont és Danilót (A víg özvegy), Renét (Luxemburg grófja), Eisensteint és Alfrédet (A denevér), Ottokárt (Cigánybáró), Kékszakállt (Kékszakáll), Baracs Ivánt (Mágnás Miska), Petrovot és a Nagyherceget (Sybill), Draskóczy Ádámot (Mária főhadnagy) – írja a Fidelio. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik