Kultúra

A Szarvasbébi állítólagos igazi Marthája beperli a Netflixet

ED MILLER / NETFLIX
Jessica Gunning, aki a sorozatban alakította Marthát
ED MILLER / NETFLIX
Jessica Gunning, aki a sorozatban alakította Marthát
170 millió dolláros kártérítést követel.

Beperli a Netflixet Fiona Harvey, vagyis az a nő, akiről állítólag a nagysikerű Szarvasbébi sorozat stalkerét, Marthát mintázták. A sikersorozatot Richard Gadd készítette, és azt állítja, hogy valós történetet dolgozott fel, melynek keretében egy Martha nevű nő megszállottan zaklatta, miután összebarátkozott vele a kocsmában, ahol Gadd dolgozott.

Harvey már korábban is elítélően nyilatkozott a műsorról, amit „hatalmas baromságnak” bélyegzett, és jogi lépésekkel fenyegetőzött. Ezt a fenyegetést most valóra is váltja, ugyanis legalább 170 millió dollárt követel a cégtől az állítása szerint elszenvedett hírnévrontásért, érzelmi stresszért és személyiségi jogainak megsértéséért cserébe.

Az alperesek világszerte több mint 50 millió embernek hazudtak Harvey-ról, többek között azt, hogy Harvey egy kétszer elítélt zaklató, akit öt év börtönbüntetésre ítéltek, és hogy Harvey szexuálisan bántalmazta Gaddet. Az alperesek azért terjesztették szüntelenül ezeket a hazugságokat, mert ez jobb történet volt, mint az igazság, és a jobb történetekkel pénzt lehetett keresni

– olvasható a kaliforniai bíróságra benyújtott keresetben, amely hozzáteszi, hogy a felelőtlenségükkel lerombolták Harvey életét.

A Netflix közleményben reagált, amelyben azt írták, hogy elszántan védeni fogják az igazukat, és kiállnak Richard Gadd azon joga mellett, hogy elmondhassa a történetét.

A Szarvasbébi surranópályán lett a tavasz egyik legsikeresebb sorozata, a váratlan népszerűség okairól itt írtunk részletesebben.

Kapcsolódó
Miért őrül meg a világ egy szexuálisan zaklatott férfi történetéért?
A Szarvasbébi szinte surranópályán, komolyabb hírverés nélkül jött, és letarolta a Netflixet: Richard Gadd önvallomása az őt ért zaklatásokról kirobbanthatatlan a toplistákról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik