Kultúra

Szexista és transzfób kijelentéseket tett A cápa egy vetítése után Richard Dreyfuss

Presley Ann/Getty Images for TCM
1482307902
Presley Ann/Getty Images for TCM
1482307902
A színész menedzsmentje egyelőre nem kommentálta a történteket.

Az Oscar-díjas Richard Dreyfuss, A Cápa, a Harmadik típusú találkozások, illetve a Hölgyem, Isten áldja sztárja május 25-én, a Massachusetts állambeli Beverly egy mozijában vett részt egy eseményen, amin a tervek szerint a színész kulisszatitkokat osztott volna meg A cápa forgatásáról, illetve a filmes világról, majd magát a filmet is levetítették.

A program végül valósággá vált, a beszélgetés egy ponton azonban kisiklott – írja a People, hiszen miután Dreyfuss Barbra Streisandról kezdett beszélni, hirtelen elszaladt vele a ló, és

szexista, valamint transzfób kijelentéseket is tett.

Az eseményről nem készült hang-, illetve videofelvétel, így nem tudni, hogy pontosan mi hangzott el, a People azonban olyan kommenteket talált az annak otthont adó The Cabot Facebook-oldalán, ami szerint százak hagyták el a termet.

Épp ezért a színész menedzsmentjéhez fordultak magyarázatért, az a cikk megjelenéséig azonban nem reagált ezekre – ellentétben a Cabottal, ami egy beszédes közleményt tett közzé:

Tudunk van arról, hogy a közelmúltban Richard Dreyfuss-szal kapcsolatban […]  komoly aggodalmak merültek fel, és osztozunk bennük. Az általa kifejtett nézetek nem tükrözik azokat az értékeket, és tiszteletet, amit mi, szervezetként vallunk. […] Sajnáljuk, hogy ez sok vendégünknek okozott kellemetlenséget, és hogy […] egy egy olyan esemény, aminek egy ikonikus filmet ünneplő beszélgetésnek kellett volna lennie, politikai nézetek platformjává vált.

A színésznek nem ez az első erős megnyilvánulása: egy évvel ezelőtt például arról beszélt, hogy hánynia kell az Oscar új diverzitási szabályaitól, az pedig szomorú, hogy Othellót, a velencei mórt ma már nem játszhatja fehér színész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik