Kultúra

A Disney lecserélte Hugh Jackman magyar szinkronhangját, felháborodtak a rajongók

TWENTIETH CENTURY FOX / collection christophel / Collection ChristopheL via AFP
TWENTIETH CENTURY FOX / collection christophel / Collection ChristopheL via AFP
Sinkovits-Vitay Andrással ma közölték, hogy nem tartanak igényt a hangjára az új Deadpool-filmben.

Nem Sinkovits-Vitay András lesz Hugh Jackman szinkronhangja a Deadpool & Rozsomák című filmben – derült ki a színész Facebook-posztjából.

Az, hogy a színész nem a megszokott magyar hangján szólal meg a július 26-án érlező filmben, már az egy hónapja megjelenő előzetes kommentszekciójában is kiverte a biztosítékot. A Magyarszinkron.hu egy, a színésznek címzett Facebook-posztot is szentelt a kérdésnek, amelyre akkor Sinkovits-Vitay szűkszavúan annyit reagált egy kommentben, hogy „jelenleg még minden kiforratlan és egyeztetés alatt áll, de hamarosan minden tisztázódik, akkor tudok rá válaszolni.”

Az ügyben most történt előrelépés: a színész legújabb posztja szerint ma reggel tudta meg, hogy nem ő lesz Jackman hangja a filmben. Ebben leírja azt is, hogy az előzetes szinkronizálását más, már korábban leszervezett elfoglaltság miatt nem tudta vállalni.

Az előzetes felvételével azonban nem lehetett várni, így végül azt nem én szinkronizáltam. Ezt követően – legnagyobb meglepetésemre – castingot kért a megrendelő. Bár nem tudom, hogy nyolc film után milyen új információt nyújthat egy ilyen felvétel a megrendelő számára, de részt vettem rajta. Közel három hét után ma azt az információt kaptuk, hogy a Disney (?) úgy döntött, hogy nem tart igényt a hangomra. A fentieket azért tartottam fontosnak leírni, hogy a hírt tőlem tudjátok meg, illetve hogy ne merülhessenek fel olyan esetleges félreértések, mint hogy az anyagiakon múlt

– írta a posztjában a színész hozzátéve, nagyon hálás a rajongók támogatásáért, akik már petíciót is indítottak, amelyben azt kérik a Disney-től, ne cseréljék le Sinkovits-Vitayt.

Az ügyben megkerestük a Disney magyarországi képviseletét, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik