Kultúra

Gálvölgyi János egészségügyi állapota miatt nem tudott színpadra lépni

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Pintér Bélának kellett beugrania Gálvölgyi János helyére a Marshal Fifty-Six című előadásban azt követően, hogy a színész nem volt előadásra alkalmas állapotban. Pintér Béla és Társulata egy Facebook-posztban tudatta a nézőkkel, hogy a hétfő esti előadás nem a megszokott színészgárdával megy majd le, mivel Gálvölgyi nem tud színpadra lépni betegség miatt. A társulat egy nappal később hasonló bejegyzésben számolt be arról, hogy bár a színész állapota javult, továbbra is Pintér helyettesítésével játsszák majd a darabot.

Az RTL megkereste a társulatot hogy pontosan mi is történt Gálvölgyivel, a kommunikációs osztály által küldött válaszban azonban nem részletezték, milyen problémával küzd Gálvölgyi. Hozzátették, hogy a család nem jogosította fel őket arra, hogy részletesen beszámoljanak a színművész állapotáról, ám abban reménykednek, hogy Gálvölgyi már holnap visszatérhet a színpadra.

Gálvölgyi egészségügyi állapota épp egy éve volt sokat tárgyalt téma azt követően, hogy a színész rosszul lett, ám hiába hívtak mentőt a lányai, a kocsi nem érkezett meg fél óra után sem, így kénytelenek voltak saját maguk bevinni őt. Országos botrány lett belőle amikor kiderült, hogy a súlyos állapotban levő színész – később kiderült, hogy bakteriális szív- és tüdőelégtelensége volt – helyzetét a mentésirányító nem ítélte életveszélyesnek a helyzetet, ezért nem küldött sürgősen autót. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége ellen indított nyomozást, és a mentőknél is belső vizsgálat indult, ez utóbbi során kiderült, hogy a mentésirányító rosszul mérlegelt és hibázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik