Élet-Stílus

Hiába hívtak mentőt, végül a lányai vitték kórházba Gálvölgyi Jánost

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
A színészt jelenleg az intenzív osztályon kezelik.

Szerda délután érkezett a hír, miszerint Gálvölgyi János kórházba került. A színészt a reggeli órákban az intenzív osztályon helyezték el, majd később egy másik intézménybe szállították át, ahol szintén az intenzíven folytatták a kezelését.

A színész lánya, Gálvölgyi Dóra ma az RTL Híradónak adott interjút, melyben elmondta: a nővére 9:40-kor hívta fel őt, hogy elmondja neki, mentőt hívott az édesapjukhoz, mert nem kapott rendesen levegőt és félrebeszélt. Ezt hallva rögtön kocsiba ült, fél óra alatt érkezett meg Gálvölgyi János otthonába, ám a mentőautónak nyoma sem volt.

Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót. Megpróbált az úriember beszélgetni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám. Ekkor elmondtam, hogy én nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, amit látok, az az, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelkedett hangon mondtam mindezt, úgyhogy közölte, hogy akkor velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont

– idézte fel az esetet.

Miután több orvos ismerősük is azt tanácsolta, vigyék kórházba a színészt, Gálvölgyit végül a lányai szállították el autóval a hozzájuk legközelebb eső intézménybe, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, ahol rögtön az intenzív osztályon helyezték el az orvosok. Az RTL Híradó tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, mi okozta a színész rosszullétét, jelenleg is intenzív osztályon kezelik, lélegeztetőgépre került. Az állapota stabil, de folyamatosan vizsgálják.

A történtekkel kapcsolatban az OMSZ arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy a mentésirányítás megítélése szerint a színész a riasztáskor nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e.

Frissítünk!

A hvg.hu megkereste az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálatot, Győrfi Pál szóvivőtől pedig a következő tájékoztatást kapták: „A hívást fogadó mentésirányító a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet 2-es prioritási kategóriába sorolta (az 1-es prioritás jelenti a közvetlen életveszélyt, amely azonnali mentőriasztást von maga után). Mivel a bejelentő nem a beteg mellől, hanem egy másik településről telefonált, ezután a mentésirányítók telefonon felhívták a beteg mellett tartózkodó hozzátartozót annak érdekében, hogy pontosíthassák, kiegészíthessék a beteg aktuális állapotára vonatkozó információkat. A mentőegység indításakor a hozzátartozók a hívást lemondták, más járművel kórházba szállították a beteget. A mentésirányítók szakmai döntésének megfelelőségét vizsgáljuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik