Kultúra

Taylor Swift mindenkit meglepve 31 új számmal rukkolt elő

Robyn BECK / AFP
Robyn BECK / AFP

Két órával a 11. stúdióalbumának megjelenése után Taylor Swift meglepetésszerűen felfedte, hogy a lemez valójában egy dupla album, melynek címe: The Tortured Poets Department: The Anthology.

Az albumot maga Swift jelentette be a közösségi médiában, aki megjegyezte, hogy a The Tortured Poets Department egy „titkos DUPLA album. Az elmúlt 2 évben annyi megkínzott verset írtam, és szerettem volna megosztani veletek, így itt a TTPD: The Anthology második része. 15 extra dal. És most már nem az enyém többé a történet… mind a tiétek.”

A teljes albumot egyetlen, 31 számot tartalmazó lemezként lehet streamelni az erre szolgáló oldalakon, és máris megosztja Taylor Swift rajongóit – éket vert azok közé, akik már meghallgatták, miután szerdán kiszivárgott az internetre, és azok között, akik kedvenc énekesnőjükhöz való hűségből nem voltak hajlandóak meghallgatni addig, amíg meg nem jelenik hivatalosan is, írja a Guardian.

Swift előző albuma, a Midnights is kiszivárgott az interneten a megjelenés előtt, ami látszólag nem volt nagy hatással az eladásaira: az albumból csak az Egyesült Államokban az első héten 1,6 millió példányt adtak el. Csütörtökön a Spotify bejelentette, hogy a The Tortured Poets Department megdöntötte a legtöbb előzetesen elmentett album rekordját a platformján.

Mint minden Swift-kiadványt, a The Tortured Poets Departmentet is nagy várakozás előzte meg, annak ellenére, hogy mindössze 18 hónappal az utolsó új kiadványa, a 2022-es Midnights után, és hat hónappal az 1989 (Taylor’s Version) megjelenése után érkezett. A főcímdalban, a Fortnightban közreműködik Post Malone amerikai rapper, valamint az albumon hallható Florence Welch, az angol Florence + the Machine zenekar tagja. Az album fizikai példányain a Fleetwood Mac tagja, Stevie Nicks eredeti verse szerepel.

Az új albumon található dalszövegek érintik a hírnévvel kapcsolatos ellentmondásos érzéseit, valamint a jelenleg is zajló Eras turnéját, amely jobbra-balra rekordokat döntögetett.

Swift pénteken úgy jellemezte az albumot, mint „olyan új művek antológiáját, amelyek egy múló és végzetes pillanat eseményeit, véleményeit és érzéseit tükrözik – egy olyan pillanatét, amely egyszerre volt szenzációs és szomorú.

A szerző életének ez az időszaka már véget ért, a fejezet lezárult és bedeszkázódott. Nincs mit megbosszulni, nincs mit leszámolni, ha a sebek begyógyultak. És jobban belegondolva, jó részükről kiderült, hogy önmaga okozta

– folytatta a jellemzést Taylor Swift.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik