Kultúra

Továbbra sincs gyanúsítottja a Nemzeti Színházban történt balesetnek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A nyomozás még zajlik, gyanúsított egyelőre nincs.

Eddig nem történt gyanúsítotti kihallgatás a Nemzeti Színházban tavaly novemberben történt baleset ügyében, amely során két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült – tájékoztatta a Népszavát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrség közlése szerint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt zajlik a nyomozás, amelybe szakértőt is bevontak.

Ahogy azt mi is megírtuk, tavaly novemberben a Rómeó és Júlia előadását kellett félbeszakítani azért, mert a második elvonásban Horváth és Szász több métert zuhantak a díszletről. Az ügy miatt az intézményt vezető Vidnyánszky Attila lemondott, ám Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el lemondását, Vidnyánszky azóta is a helyén van. Az intézményvezető korábban elmondta, hogy a rendőrség járt a helyszínen. A két színész komoly végtagsérüléseket szenvedett, és márciusban ügyvédhez fordultak, mivel eddig nem kaptak semmilyen kártérítést.

A színházhoz nem ez az egyetlen baleset köthető az utóbbi időszakban: Bodrogi Gyula nemrég a színészbejárónál esett el úgy, hogy megrepedt a karja.

Kapcsolódó
Bodrogi Gyula jobban van: „A Jóisten a színpadról fog magához szólítani”
A nemsokára 90. születésnapját ünneplő színész pár hete szenvedett kisebb balesetet a Nemzeti Színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik