Kultúra

Bodrogi Gyula jobban van: „A Jóisten a színpadról fog magához szólítani”

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Múlthéten, a Budapesti Színházak Éjszakáján szúrta ki a Blikk, hogy Bodrogi Gyula sérülten érkezett. A színész a lapnak elmondta, hogy tíz nappal korábban esett el a Nemzeti Színházban, egyik karjában pedig megrepedt egy csont.

Sajnos elestem. Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbejárónál, amikor beakadt a sarkam és putty, már a földön is voltam

– mondta akkor a nemsokára 90. születésnapját ünneplő színész, akit a munkától sem tántorított el sérülése: felkötött kézzel dolgozott tovább. Most arról mesélt, hogy már sokkal jobban van, ma lekerül karjáról a kötés, és kezdődhet a gyógyulási folyamat. „A mostani kötést leveszik róla, helyette egy könnyebb, egészségügyi kötést tesznek fel. A fájdalom szerencsére teljesen megszűnt, de kell majd járni még tornáztatni” – mondta a jelenlegi állapotáról. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész azt is elárulta, meddig tervez színpadon maradni:

A Jóisten a színpadról fog magához szólítani. Én ezt kértem tőle, és ha szeret, akkor be is tartja. Addig pedig élni szeretnék, egy színész maradjon a színpadon, szórakoztasson, kápráztasson, hiszen ez a dolga

– jelentette ki.

A Nemzet Színésze már többször küzdött le különböző betegségeket, hogy visszatérhessen a színpadra: 2022 májusában kétszer is az intenzív osztályra került légzési nehézségek miatt, és halálközeli élményéről is beszámolt: „Én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott” – mondta akkor. Júliusra már abban az évben is színpadon volt.

Kapcsolódó
Bodrogi Gyula: Én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott
A Nemzet Színésze szerint olyan gyorsan történt minden, hogy megijedni se volt ideje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik