Kultúra

Nagy Ervin: Mit keres a politika asztalán a családon belüli erőszak?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A színész szerint a legerkölcstelenebb fegyver a családon belüli bántalmazás témáját politikai célokra felhasználni.

Magyar Péternek nehéz dolga lesz, Varga Juditnak a Frizbi helyett a rendőrségre kellett volna mennie, a legrosszabbul azonban mégis a családon belüli erőszak áldozatai járnak a Varga-Magyar konfliktussal – erre jutott a keddi Reggeliben Nagy Ervin, Lengyel Tamás, Renner Erika és Pankotai Lili, akiket a Magyar-jelenségről kérdeztek.

Nagy kifejtette, hogy nem véletlen az egykori házaspár közti viszály elbulvárosítása a kormánymédia részéről, ezzel együtt a családon belüli erőszak témáját azért dobták be, hogy eltereljék a figyelmet a közügyekről – arról például, mi van a felvételen –, amit a legerkölcstelenebb fegyvernek nevez.

Most hogy fogják azokat a nőket komolyan venni, akiket ütnek, vernek és meggyilkolnak ebben az országban? (…) Ennek szent ügynek kéne lennie. Mit keres a politika asztalán a családon belüli erőszak?

– mondta el a műsorban a színész.

Nagy szerint különösen szomorúak például a Bayer Zsolt-féle nyilatkozatok, amelyek szerint a Fideszben tíz éve pontosan tudták, hogy Magyar „miképp bánik a feleségével.” A színész szerint különösen visszás, hogy eddig ezek az emberek egy szót sem szóltak arról, hogy Bayer szerint tudomásuk volt egy nő bántalmazásáról, „most Tóni bácsiék megnyomják a piros gombot,” és rögtön asszisztálnak  a karaktergyilkossághoz.

Nagy, aki aktívan kampányol Magyar oldalán elmondta, azért állt mellé, mert benne érzi azt az átütő erőt, a tálentumot, ami miatt egyedülálló politikusnak tartja, ráadásul megszólítva érzi magát. Azokra a vádakra, miszerint Magyart a NER trójai falovának nevezik azt mondta:

Ekkora áldozatot szerintem egy faló se hoz. Ezt senki nem vállalja.

Lengyel azt fejtette ki, hogy Magyar esetleges bukásának nagyon súlyos következményei lennének: ha ez nem egy új ellenzék, akkor az apátia még mélyebbre süllyed, és még simább lesz a terep a mostani rendszer számára.

Renner, a lúgos orvos áldozata szerint inkább arról kéne beszélni, hogy március végén Tamásiban egy férfi megölte volt feleségét másfél hónappal azt követően, hogy kiengedték a börtönből. A nő kérte a távolságtartást, és elutasították. Arról kéne beszélni, hogy ki a valódi felelős, mert egymásra mutogatnak az illetékesek.

A nő segítséget kért, és nem hittek neki – ezért veszélyes ez a politikai játszma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik