Kultúra

„Nem jöttek meg az EU-s pénzek a Mennyországba” – Alföldi Róbert rögtönzött büfészünetet tartott az előadása közepén

Fotó: Varga Jennifer / 24.hu
Fotó: Varga Jennifer / 24.hu

Az Átrium korábban már reagált az Operaház Camina Burana-botrányára, ami amiatt robbant ki, hogy a főigazgató a büfébevételek növelésének érdekében szünetet rakott az előadásba:

A Kultúrbrigád ezúton tájékoztatja tisztelt közönségét, hogy a mai naptól kezdve az Átriumban a büfé bevételeit növelendő a kitűzött kezdési időpontban egy húszperces uzsonnaszünetet tartunk. A szünet nélküli előadásokat a huszonötödik és az ötvenedik percben egy-egy félórás vacsoraszünettel szakítjuk meg. A kétfelvonásosok közben negyvenperces estetízóraiszünetet rendezünk, de a felvonások felénél is beiktatunk egy-egy falatozószünetet.

írták.

Sok színház és előadó osztott meg az eset kapcsán hasonló vicces bejelentéseket, Alföldi Róbert azonban a tettek mezejére lépett: az Átriumban bemutatott Isteni végjáték című előadás közepén spontán büfészünetet iktatott be.

„Bevételre van szükségünk, nem jöttek meg az EU-s pénzek a Mennyországba, úgyhogy muszáj egy kicsit termelnünk. Hat darab mignon a büfében 750, itt én ezerért adom! Nem viccelek, addig nem megyünk tovább, míg a hat darab el nem kel”

– jelentette be a színpadról, majd két kollégájával, az angyalokat alakító Ivanics Tamással és Kovács Mátéval bonyolították le az árverést.

Kapcsolódó
Nem a büfébevételhez szokás igazítani a szünetet, de az Operának a túlélése múlhat rajta
Szakmabelieket kérdeztünk meg a színházi szünetkezelési szokásokról és a büfébevétel szempontjáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik