Kultúra

Az Átrium félórás vacsoraszünetet jelentett be az Opera büfészünetére reagálva

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Vicces posztot jelentetett meg az Átrium, mely az Operában a büféforgalom kedvéért félbevágott Carmina Burana előadásra reagált:

A Kultúrbrigád ezúton tájékoztatja tisztelt közönségét, hogy a mai naptól kezdve az Átriumban a büfé bevételeit növelendő a kitűzött kezdési időpontban egy húszperces uzsonnaszünetet tartunk. A szünet nélküli előadásokat a huszonötödik és az ötvenedik percben egy-egy félórás vacsoraszünettel szakítjuk meg. A kétfelvonásosok közben negyvenperces estetízóraiszünetet rendezünk, de a felvonások felénél is beiktatunk egy-egy falatozószünetet. A továbbiakban az előadásközi szüneteknél a vécé zárva lesz, hogy ne rontsa a büfé forgalmát, tehát csak előadás előtt és után lehet pisilni. A ruhatár a megfizetendő ruhatári díjon felül ruhadarabonként egy minyon megvásárlása után használható. (Csak a bisztróban vásárolt minyonok számítanak, spáros, aldis, lidlös, cébéás, ronis, cukrászdai és egyéb minyonok nem!) A Jurányiban tartott előadásaink közben a 123-as labor sarkában elhelyezett mobilpultnál az előadás alatt perec vásárlása kötelező! Köszönjük megértésüket!

írták, de azért volt a posztnak egy komoly, zárójeles része is:

Bár a mi társulatunk nem kap többmilliárdos állami támogatást – őszintén szólva egy fillért sem kap –, ez valójában csak vicc, szünetet a továbbiakban is az előadások rendezésével összhangban tartunk, sőt a vécét sem zárjuk be.

Vasárnap jelentette be Bogányi Tibor rendező-karmester, hogy félbevágták az Operában a Carmina Buranát, hogy több legyen a büfé bevétele.  Bogányi emiatt vissza is lépett az előadás dirigálásától, míg Miklósa Erika, az előadás egyik szólistája azt nyilatkozta, „az nem szakmai indok, hogy a büfé bevételét növelni kell a szünetben. Nem a büfének van Operaháza.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik