Kultúra

Mihalek Zsuzsa: Ha személyesen kint lettem volna, akkor a közvetítés még mindig tartana

A legújabb magyar Oscar-díjas saját Facebook-oldalán mondott köszönetet.

Alig néhány óra telt el azóta, hogy a magyar Oscar-díjasok névsora újabb taggal bővült: Mihalek Zsuzsa a jórészt Magyarországon forgatott filmje, a Szegény párák (Poor Things) berendezőjeként nyerte el a filmes világ legfontosabb elismerését.

A pályája korábbi szakaszában egy forgatás miatt nylonzacskóba tett lólábbal is buszozó szakember személyesen nem volt ott a gálán, a díjon vele osztozó James Price és Shona Heath azonban ezen nem volt igazán meglepődve:

Zsuzsa személyiségéből adódik, hogy szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzódó szakember. Sokáig hezitált azon, hogy eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, hogy nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege

nyilatkozták nemrég.

Mihalek hétfő reggel végül saját Facebook-oldalán közzétett posztjában köszönte meg a gratulációkat:

Kedves barátaim, kollégáim! Szeretném megköszönni ezt a rengeteg gratulációt, ha személyesen kint lettem volna, akkor a közvetítés még most is tartana, mert köszönetet mondanék a több száz magyar kollégámnak, akikkel együtt dolgozhattunk ebben a tényleg fantasztikus filmben!!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik