Kultúra

Animációs tévésorozat készül az Alkonyatból

Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP

Azt már tavaly tudni lehetett, hogy Edward és Bella története is csatlakozik ahhoz a mostanság igen divatos trendhez, hogy népszerű filmekből készítenek tévésorozat-verziót. Ilyen volt nemrég a Mr. és Mrs. Smith vagy az Egy nap, de ugye a hírek szerint 2026-ban érkezik a Harry Potter-sorozat is.

Most a Lionsgate stúdió bejelentette, hogy új animációs sorozattal bővíti az Alkonyat-franchise-t – írja a Variety.

A korábban rebesgetett sorozatban tehát biztosan nem térnek vissza a 2008-ban indított, nagy sikerű Alkonyat-saga szereplői (Kristen Stewart, Robert Pattinson, vagy Taylor Lautner). A sorozat valószínűleg nem is folytatás lesz, a tervek szerint a filmekhez hasonlóan Stephanie Meyer könyvei alapján meséli majd el Bella és Edward történetét. Anno összesen öt film készült a négy könyvből (a 2010-es évek szokásához híven az utolsó könyvet kettévágták), a 2012-ben véget ért széria pedig 3 milliárd dollárt termelt a mozikban, így csoda, hogy eddig  vártak a Lionsgate-nél az újrafeldolgozással.

Michael Burns, a stúdió vezérigazgató-helyettese beszélt egy konferencián az érkező animációs sorozatról, amiről úgy vélik, nagy érdeklődésre tart majd számot. Továbbra is igen korai fázisban van a munka, azt például még nem tudni, hogy az írónő azóta megjelent könyveit tervezik-e felhasználni. Meyer ugyanis 2015-ben megjelentetett egy könyvet, amiben a nemi szerepeket kicserélve mesélte újra a történetet, 2020-ban  pedig egy Edward szemszögét bemutató regénnyel jelentkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik