Kultúra

Az Alkonyat is tévésorozatként térhet vissza

Summit Entertainmen
Summit Entertainmen

Még a Harry Potter-tévésorozat hírén sem tette túl magát a világ, máris itt egy újabb: az Alkonyat tévésorozat fejlesztésén dolgoznak a Lionsgate-nél, tudta meg a Variety. A sorozat nem folytatás, hanem remake, azaz Stephenie Meyer ugyanazon nagy sikerű regénysorozata alapján készül majd, amelyek a filmeket is ihlették. A projekt eléggé korai szakaszban jár, így még sem forgatókönyvíró, sem stúdió vagy streaming-platform nem állt mögötte, executive producerek viszont már vannak: Wyck Godfrey és Erik Feig, előbbi gyártócége állt az öt Alkonyat-film mögött is. A lap azt is tudni véli, hogy maga Meyer is benne lesz a sorozat alkotógárdájában, a Lionsgate ugyanakkor egyelőre nem erősített meg semmit a hírekből.

Az Alkonyat-saga négy regénye 2005 és 2008 között jelent meg, melyben az emberlány Bella, és a vámpírfiú Edward szerelmének viharos történetét ismerhették meg az olvasók, és tették is ezt nagy lelkesedéssel, olyannyira, hogy a bestsellerekből 2008 és 2012 között nagy költségvetésű mozifilmek is készültek Kristen Stewarttal és Robert Pattinsonnal a főszerepben. A filmek összesen hárommilliárd dollárt hoztak a konyhára. Stephenie Meyer később további regényekkel gazdagította a vámpírok világát: 2015-ben adta ki a sztori nemcserés verzióját, emberfiúval és vámpírlánnyal, Life ​and Death – Egy életem, egy halálom címmel, 2020-ban pedig a Midnight Sun – Éjféli nap című regényben Edward szemszögéből mesélte újra az első regény történetét.

Nem ez az első eset, hogy egy nagy sikerű regényadaptációs mozifilm-saga sorozatként tér vissza, az Amazon méregdrága Gyűrűk Ura-előzménysorozatáról mi is bőven írtunk, az pedig a közelmúlt híre, hogy a Warner a Harry Pottert is tévésorozatos formában támasztja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik