Kultúra

Tucker Carlson Moszkvából jelentette be, hogy hamarosan interjúzik Putyinnal

NATALIA KOLESNIKOVA, GIORGIO VIERA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA, GIORGIO VIERA / AFP
Orbán és Trump kedvenc tévése azt ígéri, végre megtudhatják az amerikaiak az igazságot.

Moszkvából jelentkezett be Tucker Carlson, aki egy X-videóban jelentette be: hamarosan interjúzik Vlagyimír Putyinnal.

Az szélsőjobboldali újságíróról már egy ideje tudni lehetett, hogy Oroszországban van, szombaton ugyanis a Mash Telegram csatorna tett róla közzé egy fotót, amelyen a moszkvai Nagyszínházban volt látható. A Kreml nem válaszolt az azt firtató kérdésekre, hogy Carlson egy Putyin-interjú miatt lehet-e az országban, az újságíró egy orosz lapnak sejtelmes mosollyal annyit válaszolt csak, hogy „majd meglátjuk.“ A most feltöltött videó szerint az interjú valóban összejön, Carlson azt magyarázza meg benne, miért látja fontosnak a beszélgetést.

Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimír Putyint. Azért vagyunk itt, mert szeretjük az Egyesült Államokat, és azt akarjuk, hogy fejlődőképes és szabad maradjon

– hangzik el. Elmondása szerint a beszélgetést hónapokon át készítették elő, saját maguk finanszírozták, nem fogadtak el támogatást senkitől. Tucker kifejti, azért vállalkozott az interjúra, mert úgy véli, az amerikaiaknak fogalmuk sincs miről szól az orosz-ukrán háború, és újságíróként a kötelességének érzi informálni az embereket arról, mi történik Ukrajnában. Carlson szerint a nyugati média korrupt, hazudik az amerikaiaknak, és eddig csak az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkijvel készítettek interjút, amelyek azonban nem hagyományos beszélgetések voltak, hanem „propaganda a legrondább fajtából, abból, amelynek köszönhetően emberek haltak meg.” Hozzátette: ők is kértek interjút Zelenszkijtől, reméli, elfogadja.

Az újságíró szerint a Biden-kormány illegálisan kémkedett Tuckerék után, kiszivárogtatták az így megszerzett információkat, és így szabotáltak egy korábbi Putyin-interjút. Carlson szerint erre most is voltak kísérletek, ők azonban ennek ellenére Moszkvába utaztak. Hozzátette: Elon Musk ígéretett tett, hogy nem törli majd a videót X-ről.

Az interjú pontos időpontjáról nem osztott meg konkrét információkat, csupán annyit, hogy hamarosan sor kerül rá.


Carlson tavaly Orbán Viktorral is interjúzott budapesti látogatása során a Karmelitában, a magyar miniszterelnök a félórás beszélgetésben Donald Trumpot méltatta, és arról beszélt, hogy az amerikaiak félreértik az oroszokat.

Kapcsolódó
Orbán Viktor Tucker Carlsonnak: Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön
Az orosz-ukrán háborúról, a nemzetegyesítésről és Trumpról is beszélt a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik