Kultúra

Reviczky Gábor kapta idén a Karinthy-gyűrűt

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetésbe 1975 óta részesülnek a humor műfajának képviselői. A idei évben Reviczky Gábor, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész érdemelte ki az elismerést a Karinthy-gyűrű formájában.

„Az idén Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal elismert színművész az évtizedek alatt a magyar- és világirodalom sok színpadi művében, valamint számtalan filmben és tévéjátékban alkotott emlékezeteset, emellett világsztároknak kölcsönözte hangját” – méltatta a színészt Altorjai Anita, a díjat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az elismerés átadásakor.

Szellemes ember, nagy nevettető és a Rádiókabaré nélkülözhetetlen alakja. A szórakoztatás számára színészi küldetés, és mind a nézők, mind a szakma részéről megbecsülés övezi

– hangzott el az MTI szemléje szerint a színésszel kapcsolatban, aki színházi szerepei mellett kilencvenes és a kétezres évek szinte valamennyi magyar filmvígjátékában is játszott.

Reviczky Gábor 74 évesen is dolgozik, azok után is, hogy a sors kényszerpihenőre küldte egy időre. A színész hosszú ideje küzd prosztatarákkal. Az első három kezelést jól viselte, a következő kettőt már kevésbé, a hatodiktól pedig már kimondottan rosszul volt, az utóbbi hónapokban ezért sokat romlott az állapota, ám most végre jobban van. Mára úgy gondolja, legyőzte a kórt.

Kapcsolódó
Reviczky Gábor úgy gondolja, meggyógyult a rákból
Szerinte az égiek is segítették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik