Kultúra

Decemberben visszatér mindenki kedvenc spanyol pénzrablója

TAMARA ARRANZ / NETFLIX
TAMARA ARRANZ / NETFLIX
Az év utolsó hónapja nem bővelkedik közkedvelt folytatásokban és régóta várt premierekben, de azért így is jön A nagy pénzrablás előzménysorozata, a Berlin. Jó hónapjuk lesz a koreai és a kelet-európai sorozatoknak, a fantasyrajongók Percy Jacksont várhatják, és jönnek már külföldi premierek az RTL+-ra is. Az pedig senkinek se lesz meglepetés, hogy jönnek az elmaradhatatlan karácsonyi sorozatok is.

Az idő illata, HBO Max

December 1.

Az HBO Asia saját gyártású kínai romantikus drámasorozata a középkori Kínában játszódik. Egy nő, aki tönkretette a családját azzal, hogy egy olyan férfit üldözött, aki nem szerette őt, lehetőséget kap arra, hogy visszamenjen az időben, és megváltoztassa a sorsát, miközben válaszokat is kap a múlttal kapcsolatos kérdéseire.

Sweet Home 2, Netflix

December 1.

Három év után folytatódik a népszerű apokaliptikus koreai horrorsorozat, mely nagyobb szabású és még véresebb lesz, mint az első volt. Sőt, már azt is tudhatjuk, hogy lesz harmadik évad is.

Üdvözöl Samdal-ri, Netflix

December 2.

Nagy hónapja lesz ez a koreai sorozatoknak: ez egy új romkomsorozat lesz, mely két gyerekkori barátról szól, akiket messze sodort egymástól az élet. Mivel azonban egy férfiról és egy nőről van szó, már borítékolható, hogy barátságnál talán többi is van/lesz köztük.

Leszámolás Marseille-ben, Netflix

December 6.

Miközben egy elvetemült drogkereskedő megpróbálja leigázni Marseille-t, egy rendőrkapitány és vagány csapata a saját módszereivel próbálja elejét venni a vérfürdőnek.

Bruno, a zsaru, HBO Max

December 7.

A német krimisorozat Berlinben játszódik ugyan, ám a címszereplő Bruno (Ben Becker) amerikai zsarunak hiszi magát, és úgy is viselkedik. A nyers, erőszakos és macsó Bruno aztán kap egy partnert, aki pont az ellentétje, ráadásul rögtön egy drag queen meggyilkolása ügyében kell nyomozniuk, és ez Brunót is nehéz feladat elé állítja.

Nacho, RTL+

December 7.

Jönnek most már a sorozatok az RTL+-ra is szép számmal. Ez az idei spanyol sorozat a pornósztár Nacho Vidal életén alapul (Martiño Rivas alakítja), a barcelonai kezdetektől fogva egészen a szakma csúcsáig.

Én és a Walter fiúk, Netflix

December 7.

Ali Novak magyarul is megjelent regényéből készült ez a tinisorozat (nálunk Életem a Walter fiúkkal címen található), mely egy frissen megárvult lányról, Jackie-ről (Nikki Rodriguez) szól, aki New Yorkból a kies Coloradóba kerül. A Walter családnál lel új otthonra, ahol mindjárt kap tíz új fiútestvért.

Utálom a karácsonyt 2, Netflix

December 7.

December lévén menthetetlenül érkezik a norvég eredeti alapján készült olasz vígjátéksorozat új évada: Gianna (Pilar Fogliati) végre nem egyedül kell, hogy várja az ünnepeket, ám a karácsony érkezése újra felborítja a terveit.

Nem mind arany, Netflix

December 7.

A változatosság kedvéért egy belga tinisorozat, amelynek főhősei egy feszült hangulatú nyarat töltenek a tengerparton, miközben próbálnak megküzdeni a felnőttkor és a társadalom elvárásaival is.

Dr. Balthazar 5, Amazon Prime Video

December 8.

A halottak szellemeivel társalgó törvényszéki orvosszakértő, Raphaël Balthazart tévesen vádolták meg gyilkossággal, ezért menekülnie kell, ám amikor egy ördögi gyilkos jelenik meg a színen, visszatér. A francia krimisorozat utolsó évada.

Igaz történet alapján, RTL+

December 8.

Az idén bemutatott, és már egy újabb évadra meghosszabbított sorozatban egy ingatlanügynök, egy volt teniszcsillag és egy vízvezeték-szerelő megragadja az egyedülálló lehetőséget, hogy tőkét kovácsoljon Amerika igaz bűncselekmények iránti megszállottságából. A főbb szerepekben Kaley Cuoco, Chris Messina és Tom Bateman láthatók.

Télapuk 2, Disney+

December 13.

A Calvin család visszatér a karácsonyi körútjáról, és új kalandok várják. (Ez eredetileg november 8.-ra volt előirányozva, végül mégis december lett belőle, ami egy karácsonyi tematikájú sorozatnál nem is ördögtől való időzítés.)

1670, Netflix

December 13.

Lengyel szatirikus vígjátéksorozat, mely ahogy a címe is elárulja, a 17. században játszódik, parasztlázadások, ambiciózus nemesurak és családi viszályok közepette.

A gonosz gyermekei, HBO Max

December 14.

Nagy hónapja ez a kelet-európai sorozatoknak, jó pár produkció érkezik a magyar streamingfelületekre a régióból decemberben. Mindjárt ez a szerb HBO-krimisorozat, mely Miodrag Majics regényéből készült, és egy nyers, víziók dúsította belgrádi thrillerként írják le, mely egy politikai gyilkossággal indul, és egyre mélyebbre jut.

A következő nemzedék 2, Netflix

December 14.

A török sorozat egy feltörekvő, fiatal és ambiciózus nő, illetve egy befutott médiasztár küzdelméről szól a sikerért és a hírnévért. Miután az első évadban az előbbi karrierje valósággal kilőtt az ég felé az utóbbi kárára, most eljöhet a revans ideje.

Reacher 2, Amazon Prime Video

December 15.

A Lee Child Jack Reacher-regényein alapuló sorozat ezúttal a Bad Luck and Trouble című könyv cselekményét filmesíti meg. Reacher (Alan Ritchson) ezúttal egykori rendőr kollégái meggyilkolása ügyében nyomoz.

The Golden Hour, Netflix

December 15.

Ha minden igaz, ezt a tavalyi, ígéretes, holland thrillersorozatot is megkapjuk a Netflixtől karácsonyra. Egy afgán származású holland nyomozó megtudja, hogy gyermekkori barátja, Hollandiában tartózkodik. Amikor másnap terrortámadás történik, rá gyanakszik, és nyomozni kezd, drasztikus következményekkel.

Lawmen: Bass Reeves, SkyShowtime

December 18.

A Taylor Sheridan executive produceri hozzájárulásával készült western az első fekete seriff, az egykori rabszolga Bass Reeves történetét mutatja be, akit David Oyelowo alakít.

Smothered, SkyShowtime

December 18.

A Sky brit vígjátéksorozatában Jon Pointing és Danielle Vitalis két idegent alakít, akik beleegyeznek egy kis kötöttségek nélküli szórakozásba. Egészen addig, amíg a kötöttségek mégis megjelennek.

Percy Jackson és az olimposziak, Disney+

December 20.

Rick Riordan nálunk is népszerű mitológiai fantasy regénysorozatát a Disney kelti életre.

Cindy la Regia: A középiskolai évek, Netflix

December 21.

A mexikói tinisorozat főhőse Cindy, aki koedukált középiskolába kerülve találja meg önmagát, de ez még csak az első lépcsőfok a világ meghódításához.

Szlávok, HBO Max

December 21.

Az ukrán-szlovák koprodukciós sorozat (két éve mutatták be a készítő országokban) Kelet-Európa válasza a Trónok harcára, és népvándorlás korabeli szláv törzseket követi a Kárpát-medencében, bő kétszáz évvel a honfoglalás előtt.

Az elítélt, HBO Max

December 21.

Egy lengyel sorozat, melyben a szigorú bírónőt (Agata Kulesza) igazságtalanul gyilkossággal vádolnak meg, és börtönbe kerül, ahol többek között találkozik olyan nőkkel is, akiket ő küldött a sittre. Természetesen bosszút forral azok ellen, akik a börtönbe juttatták. A sorozatból eddig három évad készült.

Like Flowers in Sand, Netflix

December 21.

A sorozat a koreai birkózás, a ssirum világában játszódik, de természetesen ebből is romantikus komédia lesz.

Gaslit – A Watergate-botrány, RTL+

December 22.

A tavaly bemutatott sorozat elég jól sikerült és szórakoztató verziója a Watergate-ügynek, Julia Robertsszel és Sean Penn-nel a főszerepben eddig ismeretlen szemszögből mutatja be az eseményeket. A sorozatról a Watergate 50. évfordulóján írtunk bővebben.

A sötétség teremtménye, Netflix

December 22.

A hónap végére még egy koreai sorozat, ezúttal horror, mely történelmi korban, 1945-ben, Korea japán megszállása idején játszódik, ahol az eleve sötét alaphelyzetet egy szörnyeteg felbukkanása teszi még elviselhetetlenebbé.

Berlin, Netflix

December 29.

A nagy pénzrablás egyik legkedveltebb szereplője, a pszichopata Berlin (Pedro Alonso) megkapta a saját előzménysorozatát, úgyhogy a spanyol heist sorozat népes rajongótáborának lesz mit várnia karácsonykor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik