Kultúra

Mester Ákos: Nincs demokrácia, egyetlen ukáz van: pofa be

Pénteken megírtuk, hogy kiadták a bontási engedélyt a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületegyüttesére. Mester Ákos harminc évig dolgozott az intézményben, és az RTL kamerájának elmondta, mit gondol a kialakult helyzetről.

Nem tudok elfogulatlanul beszélni, mert a Magyar Rádió számomra nem egy munkahely volt, hanem egy harminc évig tartó szerelem

– mondta a 168 Óra most 83 éves egykori főszerkesztője, aki „sunyi és aljas helyzetnek” nevezte az ikonikus épület lebontását. Szerinte a helyzet csak akkor fog változni, ha az emberek – ellenzékiek és kormánypártiak egyaránt – rádöbbennek, hogy szabad közmédia nélkül nincs demokrácia. A kialakult helyzet miatt Orbánéknak egyszer felelniük kell – mondta Mester Ákos.

Az, hogy most nincs itt a Rádió, az egy dolog. De hogy miért teszik teljesen tönkre, az egy másik dolog, és engem ez érdekel

– mondta Mester Ákos, aki ezzel zárta nyilatkozatát:

Nincs demokrácia. Mi lett a Magyar Rádióból? Milyen műsorokat sugároznak? Kiket engednek be? Kiknek engedik, hogy elmondják a véleményüket. Gyakorlatilag lassan egy olyan helyzet kezd kialakulni, hogy egyetlen ukáz van csak: pofa be!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik