Kultúra

Titkos szavazáson dönthet a Nemzeti társulata, ki támogatja Vidnyánszkyt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Petíció indult a Nemzeti Színházban arról, ki támogatja, hogy Vidnyánszky Attila a helyén maradjon az igazgatói székben. Vidnyánszky azután nyújtotta be lemondását, hogy november elején a társulat két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó előadás közben lezuhantak a díszletről, és súlyos végtagsérüléseket szenvedtek (azóta mindkettejüket hazaengedték a kórházból). A kulturális területért felelős Csák János miniszter egyelőre nem fogadta el Vidnyánszky lemondását, aki legutóbb azt nyilatkozta, inkább azt tudná elképzelni, hogy nem folytatja.

A Nemzeti társulata – ideértve a színészek mellett a háttérdolgozókat is – titkos szavazáson jelezheti, támogatja-e az igazgató maradását. A Blikk információi szerint a kérdés megosztja a társulatot.

A gond az, hogy sokan azok közül, akik aláírták a Vidnyánszky Attilát támogató petíciót, bűntudattal küzdenek, mert úgy érzik, nehéz helyzetbe hozzák a megsérült művészeket, miközben azok, akik még nem írták alá a petíciót, amiatt aggódnak, hogy ha nem teszik meg, később káruk származhat belőle

– fogalmazott a lap névtelen forrása.

A Blikknek Bodrogi Gyula is nyilatkozott, aki felhívta a figyelmet, hogy a szavazás névtelen, így az is aláírhatja, aki névvel nem szeretné vállalni a támogatását.

Kapcsolódó
Hát ezért nem váltható le Vidnyánszky Attila!
Mert ő a kultúrharc szívcsakrája. Erre jutott Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós és Nagy József a Háromharmadban. Aztán szuverenitásoztak bőszen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik