Kultúra

Közös tapsra buzdít a Nemzeti Színház sérült színészei támogatására a Magyar Színházi Társaság

SOÓS LAJOS / MTI
SOÓS LAJOS / MTI

Rendkívüli felhívást intézett a hazai színházakhoz a Magyar Színházi Társaság (MSZT) Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetét követően. A két színész a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadása közben zuhant le a díszletről, mindkettejüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyben egyelőre zajlik a vizsgálat. Míg Szászt tegnap hazaengedték, addig Horváth a hírek szerint még kórházban van.

A MTSZ rendkívüli felhívásban kérte a szakmát: szimbolikus gesztussal fejezzék ki együttérzésüket a két színész irányába.

Mutassuk meg Julinak és Ottónak, hogy az egész színházi szakma velük van és velük érez. Decemberben valamelyik előadás előtt a taps nekik szóljon, és az erről készült videókból összeállítást készítünk, amit elküldünk nektek. Csatlakozzatok minél többen, hogy megmutassuk, képesek vagyunk még közösen érezni, támogatni egymást.

Az incidens miatt az intézmény igazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott, amelyet Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadott el, így a vizsgálat lezárultáig a posztján marad. Az intézményvezető a HírTV-nek azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem tudja elképzelni a folytatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik