Kultúra

Lemondott a Nemzeti Színház éléről Vidnyánszky Attila

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A pénteki események miatt.

A Rómeó és Júlia péntek esti előadásán történt baleset miatt hétfő reggel lemondott vezérigazgatói székéről Vidnyánszky Attilaközölte a Nemzeti Színház a Magyar Nemzettel.

A baleset a díszlet nézők által nem látható részén történt: Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia egy zuhanás következtében szenvedtek végtagsérüléseket, majd kórházba szállításuk után azonnal megműtötték őket. Állapotuk a Semmelweis Egyetem Traumatológiájának közlése szerint stabil, de a művészeket még nem engedték haza.

A Magyar Nemzetben feltűnt szűkszavű közlemény szerint az igazgató elismerte saját felelősségét az ügyben, döntését pedig a minisztériumnak is bejelentette:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

Frissítünk!

A Kulturális és Innovációs Minisztérium röviddel dél előtt, az MTI-ben közzétett soraival reagált a lemondás hírére:

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a mai napon benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek.
A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

A témában az Operaházat vezető Ókovács Szilveszter Facebook-posztot tett közzé, biztosítva kollégáját arról, hogy mellette áll, és kéri a maradását:

A két sérültet ma délelőtt Csák János miniszter is meglátogatta:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik