Kultúra

Bodrogi Gyulát nem érte meglepetésként Vidnyánszky lemondása

MTI / Bruzák Noémi
MTI / Bruzák Noémi
A Blikk a Nemzeti Színház előtt érte utol a legendát.

A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset miatt hétfőn reggel lemondott posztjáról Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója, Csák János miniszter azonban ezt a döntését a vizsgálat lezárultáig nem fogadta el.

A szerencsétlenség, illetve a lemondás hírét az elmúlt órákban számtalan ismert művész, illetve szakember kommentálta – köztük Bodrogi Gyula, akit a Blikk ért utol.

A nyolcvankilenc éves színészlegenda a lap szerint két órával a társulati ülés kezdete után, az elsők közt távozott a színházból, és a sajtó munkatársainak kijelentette:

Egyáltalán nem ért váratlanul az igazgató úr lemondása, hiszen ez a baleset az általa vezetett intézményben történt. A legfontosabb, hogy ez a két ember meggyógyuljon. Minden mást bele fognak ebbe keverni, jogosan vagy jogtalanul, de itt mindez érdektelen.

Bodrogi a Blikknek ezután hozzátette: úgy tudja, hogy az orvosok szerint egyikük hat hónap, másikuk pedig ennél kicsit rövidebb idő alatt épülhet fel teljesen.

A péntek este, a Rómeó és Júlia előadása alatt történtek részletei ma sem ismertek, részleteket pedig a Nemzet Színésze sem tudott, sőt, azt a sajtóértesülést sem tudta megerősíteni, miszerint

korábban többször is jelezték Vidnyánszkynak, hogy a díszlet balesetveszélyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik