Kultúra

Horváth Charlie az Arénában ünnepli 77. születésnapját

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Alig kevesebb mint egy év múlva, 2024. október 26-án a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik Charlie, aki ezzel a fellépéssel ünnepli meg 77. születésnapját.

Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas énekes a hatvanas évek óta jelen van a magyar rockzenei életben. Akkor vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funkrock egyik hazai alapzenekarra lettek, majd ottani zenésztársával, Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott, majd 1994-től szólóban is termelte a slágereket. Charlie 2020-ban sok év szünet után adta ki eddigi utolsó albumát, Mindenen túl címmel, melyről azt nyilatkozta, az utolsó lemeze:

Eldöntöttem, hogy nem csinálok több lemezt. Nincs értelme. A legutolsó albumom másfél éve jelent meg, platinalemez lett belőle. Mégis azt látom, lejárt az ideje ennek. Az új autóban már nincsenek CD-lejátszók. A fiatalok bármit letölthetnek maguknak. Nagyjából 700 dalom van, egyiket jobban szeretem mint a másikat, de a rádiók mindig ugyanazt a négy-öt nótát játsszák tőlem. Egészen lehangoló

mondta.

Az énekessel korábban interjút is készítettünk:

Kapcsolódó
Charlie: Egyszerűen nem akarom, hogy ellenségeim legyenek
Nem akar nyilvánosan politikával foglalkozni, a raktárkoncerteket meg a kollégái miatt vállalta el. Azt mondja, a mostani az utolsó lemeze, és mindig a szakmának a játszott. Charlie-interjú.

Jegyek az Eventim oldalán kaphatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik