Kultúra

Egy statiszta szerint Russell Brand egy filmforgatáson zaklatta a mosdóban, miközben egy stábtag őrizte az ajtót

ANDREW COWIE / AFP
ANDREW COWIE / AFP

Újabb vádakkal nézhet szembe a szexuális zaklatási ügyekben nyakig ülő Russell Brand: ezúttal egy statiszta vádolja azzal, hogy a férfi az Arthur, a legjobb parti című film forgatásán szexuálisan zaklatta. A Variety arról adott hírt, hogy a New York-i Legfelsőbb Bíróságon pénteken indított per szerint a nem nevesített nő statisztaként dolgozott az Arthur, a legjobb parti forgatásán 2010-ben. A főszerepet játszó Brand az incidens napján a nő szerint részeg volt, és egy üveg vodkával mászkált a forgatáson.

A zaklatás ugyanezen a napon történt, amikor a mosdóban voltam. Mr. Brand követett és zaklatott, miközben a produkciós cég egyik tagja kint őrizte az ajtót. A szexuális zaklatás tönkretett, azóta is szenvedek az extrém megaláztatástól, megalázottságtól és a rettegéstől

– idézi a peranyag a nőt. Nemcsak Brandet, de a filmet gyártó produkciós cégeket – a Warner Bros. Picturest, a Warner Bros. Discoveryt, a MBST Entertainmentet, a BenderSpinket és a Langley Park Picturest – is alperesként nevezi meg.

Idén szeptemberben látott napvilágot egy tényfeltáró riport, amelyből kiderült, hogy Brandet öt nő is szexuális zaklatással és bántalmazással vádolja. A humorista válaszul videóban fejtette ki, hogy szerinte a háttérhatalmak próbálják ily módon lejáratni. Brand bukásáról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Évtizedek óta nyílt titok, hogy nincsenek tőle biztonságban a nők – miért csak most bukhat meg Russell Brand?
Eddig jól jövedelmező imidzs volt a botrányhős-lét, most azonban Russell Brand a teljes bukás felé halad, miközben állítja: összehangolt támadás folyik ellene, mint Az Igazság letéteményese ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik