Nagyvilág

Öt nő vádolja nemi erőszakkal Russell Brand humoristát

Getty Images / Kevin Mazur
Getty Images / Kevin Mazur

Öt nő állítja, hogy az ismert színész-humorista Russell Brand szexuálisan zaklatta és megerőszakolta, derül ki brit Sunday Times és a Channel 4 közös oknyomozásából.

Az egyik áldozat elmondta, amikor az eset történt, még csak 16 éves volt. Elmondása szerint Brand pontosan tudta ezt, sőt sokszor „gyereknek” szólította, és volt, hogy arra kérte, hogy olvasson fel neki Vlagyimir Nabokov regényéből, a Lolitából. Mind az öt eset 2006 és 2013 között történt.

Brand a cikk megjelenése előtt egy videóban reagált a vádakra, melyben úgy fogalmazott: hogy bizonyos körök hazugságokkal fogják megvádolni.

A színész-humoristának a rosszakarók mellett persze a támogató hangokra sem kellett sokat várni: többek között a nemi erőszakkal vádolt nőgyűlölő influenszer, Andrew Tate, és a Twitter, a SpaceX és a Tesla vezetője, Elon Musk is kiállt mellette — mondván Brand szembe megy a mainstreammel, ezért támadják.

Russel Brand karrierjét egyébként állandó botrányok kísérték, teszi hozzá a Telex. Ennek egyik legdurvább példája, hogy az MTV-ből azért rúgták ki, mert a szeptember 11-i terrortámadás másnapján Oszama Bin Ladennek öltözve jelent meg a stúdióban. Ezt követően néhány évig Katy Perry férje volt, és hollywoodi filmekben is feltűnt. Az utóbbi években wellnessguruként, és álhírterjesztőként, nem mellesleg a fősodratú média kritikusaként tevékenykedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik